Ny anslutning

Planerar du att bygga hus och ansluta permanent el, tillfällig el (byggström) eller ändra i din befintliga elinstallation? Tänk på att alltid vara ute i god tid!

Illustration: Sofia Magnusson

Så här fungerar det

Ta kontakt med en behörig elinstallatör när du ska ansluta el till ny byggnad. Tillsammans fyller ni i och undertecknar en blankett för föranmälan. Skicka föranmälan till oss tillsammans med en situationsplan, där önskad mätarplacering är markerad. Vi besvarar din föranmälan inom ett par veckor. Under semesterperioden kan handläggningstiden vara något längre.

När vi har godkänt din föranmälan tar vi kontakt med dig och lämnar prisuppgift samt en tidsuppskattning för arbetet och du gör en beställning av oss. I och med att föranmälan är godkänd kan elinstallatören påbörja installation av mätarskåp.

När installationen är klar ska elinstallatören skicka en färdiganmälan till oss. Du som kund ansvarar för att gräva ner kabelrör på din egen mark (från tomtgränsen fram till mätarskåpet). Kabelröret ingår i anslutningsavgiften och tillhandahålls av Bengtsfors Energi Nät AB. Bengtsfors Energi Nät AB drar kabel i röret och ansluter till ditt mätarskåp.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 15 maj 2023
Sidan publicerad av: Sofia Magnusson