Frågor och svar om el och elhandel

Här finns frågor och svar på de mest frekventa frågorna kring el och elhandel. Vi har även en FAQ för frågor om fibernätet och en för betalning och fakturor.

Elavtal och priser

Nätavgifterna består av två delar, en fast och en rörlig. Nätavgiften täcker drift och underhåll av elledningar bland annat. Den rörliga elöverföringsavgiften baseras på det antal kilowattimmar du förbrukar.

Ja, Bengtsfors Energi AB säljer el.

Ja, vi skickar ut ett brev två till tre månader innan ditt elavtal går ut. Där finns information om hur du går tillväga.

Ett jämförspris är ett pris där alla kostnader är inräknade. Här kan du läsa mer om jämförspris.

Ja, företagskunder med mätarsäkring 63 Ampere eller under kan teckna elavtal direkt på vår hemsida. Kunder med mätarsäkring över 63 Ampere kan kontakta vår kundservice för att få ett prisförslag.

Nej, vi meddelar ditt elhandelsföretag. Se dock till att inte bryta ditt elhandelsavtal i förtid.

Flytta till ny adress

Nej, din elmätare är fjärravläst och skickar mätarställningar till oss.

Ja, det går bra. Kontakta kundservice så hjälper vi dig.

Du betalar din el efter ett så kallat anvisningspris. Här kan du läsa mer om anvisningspris. Detta pris har, historiskt sett, inte varit ekonomiskt fördelaktigt. Vi rekommenderar att teckna ett elavtal. Här kan du läsa mer om att teckna elavtal med oss.

Förbrukning och statistik

Gå in på länken Mina sidor Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Där finns information om fakturor och förbrukning.

Vi läser av din elmätare en gång i månaden. Mätning sker genom fjärravläsning.

Ja, de uppgifter vi registrerar hos oss sänds även till elhandelsföretagen.

Vår kundservice kan mycket om vad det kan vara för orsak till att elförbrukningen är hög. Det går också bra att kontakta Dalslands Miljö- och Energiförbunds energi- och klimatrådgivare Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Kontakta vår kundservice så lägger vi upp dig som mottagare av förbrukningsfiler månadsvis.

Min anläggning

Du hittar ditt anläggningsid på fakturan från oss, Bengtsfors Energi Nät AB. Om du inte har en faktura tillgänglig går det bra att ringa till vår kundservice.

Mätarsäkringen har till uppgift att skydda elanläggningen som finns i fastigheten. Ju större säkring (högre Ampere) desto mer el kan du förbruka, men desto större blir också elöverföringsavgiften.

Nedsäkring utförs av behörig elinstallatör eller av oss, Bengtsfors Energi Nät AB.

Uppsäkring utförs endast av behörig elinstallatör. Elinstallatören färdiganmäler ändringen till oss.

Övriga frågor

Kontakta oss eller gå in på webben www.ledningskollen.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Där kan du begära kabelanvisning.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 26 april 2019
Sidan publicerad av: Anna Sandström